MARTTILAN MURRON TIEDOTE
SeuraJulkaistu: 20.03.2020 00.00

MARTTILAN MURRON TIEDOTE

MARTTILAN MURRON TIEDOTE

Kuten viime viikolla tiedotimmekin, kaikki seuran kilpailu- ja harjoitustoiminta on tauolla koronaviruksen vuoksi.

Päätöksellä Marttilan Murto haluaa noudattaa Suomen hallituksen ja viranomaisten linjauksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan tulee rajoittaa ei välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Eilen pääministeri Sanna Marin linjasi vielä tiukemmin: ”Nyt pitää välttää sosiaalisia kontakteja. Nuorten ja lasten ei pidä hakeutua porukoihin. Ei pidä mennä joukolla pelaamaan palloa eikä mihinkään muuhunkaan paikkaan viettämään aikaa”.

Olemme kuitenkin seurassa huolissamme uudesta tilanteesta, mitä miettii lapsi, joka on tottunut osallistumaan lukuisiin yhteisiin treeneihin, peleihin ja kilpailuihin yhden viikon aikana. Nyt tämä kaikki on loppunut. Lapset/nuoret käyvät koulua etänä ja koulupäiviin kuuluu myös liikuntatunteja, mutta illat ja viikonloput ovat nyt tyhjiä seuran tarjoamasta liikunnasta.

Marttilan Murto kehottaa kaikkia harrastamaan liikunta omalla kotipihallaan tai sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan. Laitamme muutaman linkin Suomen Palloliiton ja Suomen Urheiluliiton sivuilta, linkkeihin on koottu treenejä, joita pystyy tekemään nyt vallitsevissa, poikkeuksellisissa olosuhteissa. Ohessa myös Astan laatima kuntopiiri, jota pystyy soveltaen tekemään useamman ikäinenkin nuori/aikuinen. Toistojen ja sarjojen määrää voi kukin vaihdella tasonsa mukaan.

Tulemme jatkossa päivittämään infoa, seuraile tiedotteitamme!

Toivomme kaikille voimia selvitä haasteellisesta tilanteestamme, muistakaapa kaikki liikunnan merkitys. Liikunta antaa positiivisten fyysisten vaikutusten lisäksi paljon henkistä voimavaraa meille jokaiselle. Toivomme, että lasten/nuorten huoltajat lähtisivät nyt ideoimaan pihapelejä ym. lapsille ja on tärkeää, että myös huoltajat osallistuvat itsekin toteutukseen, koska nyt niitä kavereita ei ole käytettävissä.

MARTTILAN MURTO
Kirsti keskitalo, pj.

Linkkejä Suomen Palloliiton sivuilta omatoimiseen harjoitteluun

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/vinkit-om...

Linkki Suomen Urheiluliiton sivuilta omatoimiseen harjoitteluun

https://sport.kurssi.tv/channels/?utm_source=email...

Astan kuntopiiri

10 x kyykky, mahdollisimman alas, kädet edessä suorina vaakatasossa
15 x istumaannousu
20 x rintauinti-selkäliike
10 x etunojapunnerrus
20 x haara-perushyppely
20 x kantapääkosketukset (vatsaliike)
20 x alavartalon nosto vatsamakuulta
10 x penkkidippi
25 x lantionnosto selinmakuulta
20 x vatsarutistus

Verryttelyksi esim. naruhyppelyä, paikalla hölkkää, haara-perushyppelyä ym.

Voi tehdä esim. kolme kierrosta, liikkeiden välillä ei taukoa, kierrospalautus 4-5 min.

Liikkeet pitäisi olla tuttuja ainakin 2-4 lk ja siitä vanhempien ryhmistä, tehty saliharjoituksissa.