Junioreille hienoja saavutuksia ja tuloksia yleisurheilun pm-kisoista Turusta
SeuraJulkaistu: 30.07.2018 00.00

Marttilan Murron nuoret yleisurheilijat menestyivät mainiosti viikonlopulla Paavo Nurmi stadionilla järjestetyissä piirinmestaruuskisoissa.

Avauspäivänä (28.7) piirinmestaruuden nappasi Wilhelmiina Mäkelä T-9 sarjan kuulantyönnöstä. Voittotulos, 6.73, on vain 6 cm heikompi kuin Wilhelmiinan ennätys. Kilpailu oli tasainen ja Wiltsun hermo piti parhaiten tiukassa kisassa. Tämän ikäluokan Suomen parhaat työntäjät tulevat juuri Varsinais-Suomesta.

Pm-hopeaa saavutti Saimi Koskivainio T-14 sarjan pituushypystä. Tämä, Saimin "kakkoslajin", ennätys kirjataan kisan jälkeen 4.93. Ennätys parani
13 senttiä.

Päivän kolmannen mitalin saavutti Ada Jokinen, T-13 keihäänheitosta. Ada on alkuvuoden potenut polvivammaa ja saikin vain viikko ennen pm-kisaa vauhtijuoksuun luvan, heitot ovat alkukauden lähteneet kävelyvauhdista. Tämän huomioiden, mitali ja uusi komea ennätys 32.66, ovat hieno saavutus. Vanha enkka parani reilut 2.5 metriä.

Toinen kilpailupäivä, su 29.7, toi seuralle toisen mestaruuden: Saimi Koskivainio saavutti kolmantena vuonna peräkkäin ikäistensä mestaruuden 3-loikassa. Uusi hieno ennätys 10.40, aiempi kesäkuussa hypätty ennätys parani 21 senttiä.

Mitalien lisäksi saavuttivat juniorimme muitakin hyviä sijoituksia ja tuloksia. Lähimmäksi mitalia pääsi Jere Ounaslehto, joka P-14 2000 m jäi vain vaivaisen sekunnin mitalista. 4. sija ja ennätyksen paraneminen yli 13 sekuntia oli hieno saavutus. Jere nimittäin lähti kisaan vain tuntia ennen päättynyttä futispeliä. Frans Pihlava saavutti 6. sijan P-13 1000 m ja Samuli Vuori oli 7. P-11 kuulassa. Martta Koskivainio ja Ilari Sinkko uskaltautuivat mukaan 9-sarjaan, johon ikänsä puolesta pääsevät sitten vielä ensi vuonnakin.

Seuraava nuorten tärkeä koitos onkin jo ensi viikon maanantaina, 6.6 klo 18, Salossa. Silloin kisataan toinen osa seuracupin alkukilpailuista. Kaikki innokkaat nuoret mukaan tähän kisaan: tavoitteena edelleen pääsy seuracupin finaaliin ja Suomi-Ruotsi maaottelua edeltävälle kunniakierrokselle Tampereen Ratinaan.