Tytöt 2008-2010 voitokkaina piirisarjan turnauksessa
Julkaistu: 09.09.2018 00.00

Toiseksi viimeinen piirisarjan turnaus pelattiin lauantaina 8.9.2018 Turun urheilupuiston yläkentällä. Turnaukseen lähdettiin tälläkertaa liikkeelle Liedon palloiluhallin pihasta johon epähuomiossa kokoonnuimme, olihan kyseessä Liedon kotiturnaus. Turnauksessa oltiin liikkeellä koko joukkueen voimin, ainoastaan alaraajavammaa poteva Eevi joutui jäämään pois kokoonpanosta joka koostui siis totutusti pikkusmurffeista: Eimi, Eine, Miisa, Meeri, Siiri, Viivi, Ronja, Martta, Roosa, Nelli ja WIhelmiina.

Perille Turkuun urheilupuiston yläkentälle ehdimme juuri 10:30 jolloin ensimmäinen peli Turun Kisaveikkoja vastaan oli käynnistymässä joten niillä pelaajilla lähdettiin otteluun jotka olivat sillä hetkellä valmiina ja mm. Miisa ilmoittautui vapaaehtoiseksi ensimmäistä kertaa maaliin piirisarjan peleissä. En sitten tiedä testasiko valmennusjohto pelaajien valmiutta pelata pienen paineen alaisena ja oliko Liedon kautta kiertely pelkkää joukkueen testaamista - no niin tai näin mutta tytöt osasivat hienosti ottaa paikat kentältä ja pelirytmi oli kohdillaan ensi minuuttien jälkeen. 8 minuuttia ehdittiin pelata ennenkuin ensimmäinen maali näki päivänvalon Viivin ja Wiltsun pallonriistosta jossa ensimmäinen syötti ja jälkimmäinen tykitti keskelle kehikkoa tilanteeksi 1-0. Pari minuuttia myöhemmin Siiri viiletti oikeaa laitaa pallon kanssa ylös ja syötti maalin kulmalta Ronjalle joka oli sijoittunut hienosti puolustuksen keskelle ja pääsi vapaasti pistämään tilanteeksi 2-0. 3-0 maalissa Martta nappasi pallon vastustajan alueella ja sijoitti pallon kauniisti maalin.

Toisessa pelissä kohdattiin "kotijoukkue" Lieto jossa joukkue pelasi edellisestä turnauksesta tuttua syöttöpeliä ja loi paikkoja tasaiseen tahtiin vastustajan maalille. Myös vastustaja sai rakennettua tilenteita Murron maalille jossa Wilhelmiina napsi muutaman "gamesaverin". 13 minuutilla vastustajalla sai sivurajaheiton jonka Siiri "haistoi" oikein, nappasi pallon itselleen ja juoksi tekemään ottelun ainoan maalin 0-1. Lähelle maalia pääsi myös Ronja jonka Meeri vapautti syötöllään vastakkain maalivahdin kanssa, ensimmäinen veto tolppaan ja siitä tullut kimmoke vain hiuksen hienosti ohi maalin.

Kolmas peli oli Åbo IFK:ta vastaan jossa puolustus oli rautaa ja turnauksen toinen ensikertalainen maalivahti Ronja ehti pallon tielle vain 2 kertaa. Tässäkin ottelussa ainut maali syntyi kun vastustajan maalipotku karkasi vastustajan pelaajalta ja jälleen Siiri oli kärppänä paikalla ja laittoi pallon sinne minne se kuuluukin.

Viimeisessä pelissä kohtasimme tällä kaudella viimiestä kertaa Ruskon Pallon joka menikin ottelun kolmannella minuutilla 1-0 johtoon (tämä oli myös ainoa maali jonka tässä turnauksessa päästimme). Peliä ehdittiin rullata 6´ minuutille kunnes Eimi riisti pallon vastustajalta ja punnersi 1-1 tasoituksen. Pelin puolivälin jälkeen Meeri sai vedettyä pallon Ruskon maaliin mutta pallo kimposi pois maalista maalin sisäpuolella olevasta renkaasta ja pelinohjaaja antoi pelin jatkua ollen niitä harvoja urheilupuistossa jotka eivät maalia nähneet. Onneksi vielä pelin loppupuolella WIlhelmiina pääsi nousemaan pallon kanssa laitaa myöden, kääntyi keskikaistalle ja painoi voittomaalin 1-2 siistillä viimeistelyllä maalin vasempaan kulmaan. -- Pelin päätteeksi saimme Ruskon katsomolta palautetta "sikailusta" puolustuspäässä mutta valmennuksen analysoinnin pohjalta kyseessä ollut todennäköisesti yksittäisistä pallonsuojaustilanteista jota ennen tätä turnausta oli ensimmäistä kertaa harjoiteltu. Mutta kaikki tällaiset palautteet otetaan siinä mielessä vakavasti että haluamme ehdottomasti liputtaa reilun ja rehdin pelaamisen puolesta emmekä hyväksy esim. repimistä, selästä tönimistä, huonoa kielen käyttöä tai mitään muutakaan pelin hengen ja sääntöjen vastaista.

Ilon kautta pelataan ja pidetään hauskaa yhdessä - myös jatkossa :)

Kauden viimeinen turnaus ensi viikon sunnuntaina Marttilassa joten toivotamme koko joukkueen puolesta kaikki tervetulleeksi kannustamaan tyttöjä huippusuorituksiin!

Alla pieni videokooste Lauantain peleistä (valitettavasti vain yksi maali tallentui videolle)

La 8.9. Liedon kotiturnaus KHT Yläkenttä (Turku Urheilupuisto)

10:30-10:50 Murto - TuKV 3-0

Kapteeni Ronja Korpiaho

Maalivahti Miisa Ali-Eskola 5 torjuntaa

Fairplay Miisa Ali-Eskola

8' 1-0 Wilhelmiina Mäkelä (V. Auramo)

11' 2-0 Ronja Korpiaho (S. Friederiksen)

17' 3-0 Martta Koskivainio

11:00-11:20 Lieto - Murto 0-1

Kapteeni Roosa Syrjälä

Maalivahti Wilhelmiina Mäkelä 4 torjuntaa

Fairplay Eine Agge

9' 0-1 Siiri Friederiksen

11:30-11:50 Murto - ÅIFK 1-0

Kapteeni Wilhelmiina Mäkelä

Maalivahti Ronja Korpiaho 2 torjuntaa

Fairplay Siiri Friederiksen

14' 1-0 Siiri Friederiksen

12:00-12:20 Rusko - Murto 1-2

Kapteeni Eine Agge

Maalivahti Viivi Auramo 4 torjuntaa

Fairplay Wilhelmiina Mäkelä

3' 1-0 Rusko

6' 1-1 Eimi Agge

18' 1-2 Wilhelmiina Mäkelä