MARTTILAN MURRON FRISBEEGOLF HYVÄSSÄ NOSTEESSA - Pyry Karjalainen SM-kisoihin
2.8.2021 18:13 Uutiset / Pääsivusto

Pyry Karjalainen (oik.) ja junioripelaaja Valtteri Jokinen

Vuonna 2011 seura rakensi talkoilla ensimmäisen frisbeegolradan Marttilaan, kunta kustansi tarvikkeet. Vuonna 2016 kunnalla oli uusi Leader-hanke, jossa Murto teki taas talkootyön osuuden. Koko hankkeessa tehtiin 700 talkootyötuntia ja näin Marttilaan saatiin nykyinen 22-väyläinen rata. Samalla kuntoradan linjauksia muutettiin ties monennenko kerran.

Aluksi toimintaa pyöritettiin seurassa harrastelijapohjalta, kunnes vuonna 2019 Murto liittyi valtakunnalliseen frisbeegolfliittoon ja sai ensimmäiset lisenssipelaajat. Pienehkö porukka alkoi kiertää kansallisissa kilpailuissa ja menestystäkin tuli.

Parin viimeisen vuoden aikana Murron pelaajat ovat edenneet isoin harppauksin eteenpäin. Koronavuosina meilläkin pelaajien määrä on lähtenyt mukavasti nousuun. Ilahduttavaa on ollut myös nuorten harrastajamäärien kasvaminen. Frisbeegolfjaosto pitää viikoittain kisoja Marttilan radalla. Kisat keräävät jatkuvasti monen kymmenen osallistujan joukon. Liitossa ja seurassa on panostettu koronaturvallisuuteen, pelaajat eivät esimerkiksi kohtaa isoja pelaajajoukkoja, koska pelaajat jaetaan ennalta ryhmiin, joissa väylät kierretään. Yhteisiä pelaajakokouksia ei järjestetä. Kujanpään Japi on tehnyt vuosia ansiokasta työtä jaoston puheenjohtajana. Eipä Marttilassa sellaista fribatapahtumaa olekaan, jossa Japi ei olisi mukana.

Kuluvan vuoden aikana pelaajiamme on yhä useammin alkanut näkyä tuloslistojen kärjessä, Pyry Karjalainen yhä useammassa kisassa. Pyry on seuran ensimmäisenä pelaajana edennyt SM-tasolle asti. Ensi viikonlopulla järjestetään amatöörien SM-kisat Valkeakoskella ja Pyry kisaa MA 40 -sarjassa. Karsintoja SM-kisaan järjestettiin ympäri Suomea, Pyry sijoittui toiseksi Hämeenlinnan kisassa.

Pyry on harrastanut frisbeegolfia jo 12 vuotta, kuitenkin vasta viimeiset viisi vuotta tavoitteellisemmin. Futista seuraavat muistavat, että vielä pari kautta sitten Pyry pelasi jalkapalloa puolustuspäässä seuramme ”Edustuksen” riveissä. Nyt on kuitenkin frisbeegolf vienyt mukanaan ja jalkapallo on saanut jäädä. Me vanhemman polven marttilalaiset muistamme Pyryn jo 90-luvun alusta: iloinen alakoululainen asusteli Metsärinteellä ja kävi muutaman vuoden koulua Marttilassa. Tällöin Pyryn lajina oli mäkihyppy. Huhtaanmäen hyppyreistä Pyryn ensimmäiset hypyt. Tämän jälkeen Pyry muuttikin Kaarinaan. Viimeisten kymmenen vuoden aikana Pyry on kuitenkin palannut osin juurilleen ja tämän seurauksena takaisin Marttilan Murron toimintaan. Pyry on yksityisyrittäjä ja asustelee perheineen Tarvasjoella.

Oheisesta linkistä voit seurata SM-kisaa reaaliajassa. https://discgolfmetrix.com/1721935&view=ocp. Metrixin kautta pystyy seuraamaan reaaliajassa kaikkia frisbeegolfkisoja, jotka käyttävät järjestelmää. Myös Marttilan viikkokisoja pystyy livenä seuraamaan metrixin kautta.

Toivotamme Pyrylle onnea ensi viikonlopun kisaan!


   
Lisää uutisia
Frisbeegolf
«  Joulukuu   »
Kategoriat