Tapahtuma: Lapset vs. Vanhemmat

Sää: Aurinkoista 25 astetta, tuuli NW 3.4 m/s

Paikka: Marttilan jalkapallopyhättö

Ennakkoon odotettu kevään tärkein peli päästiin pelaamaan hienossa säässä. Osa osallistujista muisteli edellisvuotta, jolloin koko peli jouduttiin keskeyttämään ukkosen takia. Samaa aikuiset olisivat taas toivoneet, niin vakuuttavasti poikien joukkue aloitti alkulämmittelyn.

Peli oli alkuun yllättävän tasainen ja jotenkin aikuiset onnistuivat pääsemään johtoasemaan 1 - 0 Teemun digitaalikellon näyttäessä 12 minuuttia, sivuhuomiona kerrottaneen sykkeen näyttäneen 175. Maalin jälkeinen vaihto on aina tärkeä, jalkapallo on momemtum game ja mitä näitä on, 14 minuuttia pelattu ja peli oli tasan 1 – 1. Loppu puoliaika pelattiin lasten hallitessa, kuitenkin molemmat joukkueet pääsivät tuikkaamaan vielä yhdet maalit henkilöön (Huom. sukupuoli- ja ikäneutraali ilmaisu). Puoliajalle siirryttiin näin 2 – 2 tilanteessa.

Toinen puolikas pelistä aloitettiin lasten taas hallitessa peliä. Aikuisten maalissa Antti teki monta poikien maalintekoyritystä tyhjäksi hienoilla vastaantuloillaan. Kaikkien pallopelien lainalaisuus toteutui ”Jos et itse tee paikoista kaveri kyllä tekee”. Vanhemmat iskivät toisen puoliajan puolenvälin jälkeen kaksi maalia peräkkäin ja siirtyivät 4 – 2 johtoon. Maalien jälkeen painopiste siirtyi kuitenkin entistä vahvemmin aikuisten päätyyn. Lasten 4-3 kavennusmaali syntyi 5 minuuttia vaille täyttä aikaa ja lähes heti perään 4 – 4 tasoitus pilkulta, kun Rasmusta rikottiin 16 alueella.

Tasoituksen jälkeen peli aaltoili päästä päähän. Kun pelattiin neljännen erotuomarin näyttämää lisäaikaa (3 min), lapset iskivät 4 - 5 johtomaalin. Aikuisilla tuli kiire yrittää tasoitusta tai muuten pokaali jäisi taas lasten vitriinikaappiin. Tässä vaiheessa alkoi lapsilla herätä epäilys myös kellonkäyttäjän pätevyydestä, miten pelikello voi käydä taaksepäin. Loppu peli pelattiinkin lasten päädyssä vanhempien yrittäessä tasoitusta. Aivan loppuun aikuiset saivat vielä yhden kulmapotkun, mutta keskitys kilpistyi ensimmäiseen puolustajaan. Heti kulmapotkun jälkeen päätuomari vihelsi pelin päättyneeksi.

Pelistä voitto lapsille 4 – 5, Syksyllä tai viimeistään ensi vuonna vanhemmat lupaavat olla taas taitavampia, nopeampia ja ilkeämpiä tarjoten kovemman vastuksen.

Leijonat:

Koko poikien joukkue
Ari, Jäätelöt maistuu aina. Jäit Ossin taklauksen alle, nousit kutenkin ylös, vihreä kortti.
Ulla, kovaan paikkaan valmennusdebyytti, sai pojat pelaamaan

Lampaat:

Teemu ja Leevi, isolla siirtokorvauksella siirtynyt kaksikko odotettiin enemmän tehoja 0 + 0 on NOLLA
Erno, Missä liukutaklaukset?
Elina, pitäisikö nappiksia ulkoiluttaa enemmän? 2 kertaa vuodessa ei riitä.
Antti yksi helppo päästetty maali on liika ja vielä putkista

Erikoista:

Lasten valmentajana toimi normaalisti Joukkueenjohtajan töitä hoitava Ulla N. Ulla ei pelannut polvivammaan vedoten. Toimitus epäilee polvivammaa hyvin lavastetuksi suunnitelmaksi. Ulla vain halusi olla voittajien puolella.

Pelin jälkeen siirryttiin 2 viikon kesätauolle. Kiitos kevätkaudesta kaikille mukana olleille.